НОВИНИ

Многоцевна ракетна система от нов тип

В навечерието на решително сражение, когато цялата страна очаква бойна заповед, беше проведена изпитателна стрелба с нова многоцевна ракетна система с голям калибър.
Ким Чен Ун лично ръководи изпитанията. Новата система беше разработена само за три години благодарение на указанията на Ким Чен Ун и представлява съвременен далекобоен големокалибрен реактивен комплекс с управлеми ракети, които могат да достигнат всички главни обекти в оперативната зона в Южна Корея.
Изпробвани бяха различни бойни части на управляемата ракета – осколочно-фугасна, проникваща на голяма дълбочина в земята и касетъчна. В процеса на стрелбата беше проверена и потвърдена поразителната разрушителна сила на бойната част на ракетата, която съдържа вещество с голяма енергия. 
Наблюдавайки удивителната точност на управляемата ракета и мощността на нейната бойна част която разбиваше на парчета укритията за пехота, танкове и оръдия на условния противник, върховният вожд остана много доволен.
В днешната обстановка, каза той, единственият път да се зашити суверенитета и правото на съществуване на нацията от произвола на САЩ е укрепването на ядрения потенциал и достигане на военен паритет. И подчерта нуждата от готовност за употреба незабавно на ядреното оръжие.


Пхенян, 4 март 105 Чучхе (2016)