НОВИНИ

Правителството на КНДР решително се противопоставя на „санкциите“ на ООН


Пхенян 4 март 2016
Говорителят на правителството на КНДР направи изявление по повод „резолюция 2270 за санкции“ срещу КНДР на Съвета за сигурност на ООН. В изявлението се казва:
    „Тази резолюция е най-открито и отвратително международно престъпление извършено с цел да се изолира и задуши независима суверенна държава.  Изпитанието на водородна бомба от КНДР беше извършено за да гарантира суверенитета и правото на съществуване на нашия народ от нарастващата заплаха за нападение с  ядрено оръжие от САЩ.
Изстрелването на спътника от КНДР е универсално признато право на всяка суверенна държава.  Правителството на КНДР, като отчита факта, че САЩ и другите велики сили  с тази резолюция заплашват суверенитета и най-безочливо нарушават правата на КНДР заявява че:
Първо, КНДР оценява тази „резолюция за санкции“ като най-безобразна провокация и категорично я отхвърля.  Тази „резолюция“ е криминален документ който най-грубо нарушава международното право и е приета от Съвета за сигурност на ООН който, под натиска на великите сили, се е отказал да пази световния мир и сигурност.         
Второ, КНДР ще предприеме решителни контрамерки срещу САЩ и другите велики сили и техните помагачи които не признават правото на съществуване на КНДР.   Тези контрамерки ще включват мощни и безпощадни физически контраудари. Ако стане инцидент нежелан от никого на Корейския полоустров или в близост до него цялата отговорност за последствията ще падне върху САЩ, другите велики сили и техните помагачи.
 Трето, КНДР ще засили международната борба за да се сложи край на днешния несправедлив международен ред. КНДР не може спокойно да наблюдава тенденцията за нарастваща несправедливост в света.
КНДР ще продължи да усилва своя ядрен потенциал за възпиране и ще бъде космическа сила.
Светът предстои да наблюдава как КНДР ще сложи край на криминалната история на ООН доминирани от САЩ и другите велики сили.