НОВИНИ

 

САЩ носят вината за опасното положение

Пхенян, 4 април (KCNA) - говорител на Генералния щаб на Корейската народна армия (KНA) направи следното изявление в четвъртък:
Ситуация е на Корейския полуостров е много опасна.
Формация Б-52, от базата в Гуам проведе тренировка за ядрен удар по КНДР, Ф-22 се преместиха от Окинава в Япония в базата Осан, Южна Корея, за да подобрят условията за извършване на изненадваща атака.
Б-2 от бази в САЩ летяха над водите на Западно море на Корея и атомни подводници и разрушители на военноморския флот на САЩ, въоръжени с управляеми ракети, от западната част на Тихия океан сега се насочват към Корея.
Ядрен самолетоносач и неговата ударна група се преместват от района на Индийския океан във водите край Корейския полуостров. Южна Корея се превръща в място за демонстрация на различни средства за ядрено нападение на империалистическите агресори от САЩ и опасно гнездо на ядрена война в истинския смисъл на думата.
Враждебната политика на САЩ към КНДР която има за цел да посегне на нейния суверенитет и достойнството на върховното й ръководство и да се премахне нейната социална система се осъществява чрез реалните военни действия без колебание.
Дни и месеци минават по тези земи на фона на постоянна опасност от война, но никога Корейския полуостров не е бил изложен на такава опасност от ядрена война, както днес.
При тази ситуация гневът на армията и народа на КНДР достигна неудържим фаза, като всички се вдигнаха, за да защитят суверенитета и да предотвратят ядрено нападение на САЩ.
С оглед на създадената ситуация хора по света, които обичат справедливостта и имат чиста съвест единодушно осъждат САЩ и техните последователи за тяхното позорно поведение на подтикване Съвета за сигурност на ООН в приемането на „резолюции за санкции" срещу КНДР и изразяват своята загриженост във връзка със ситуацията на полуострова.
Моментът на експлозията се приближава бързо. Никой не може да се каже, дали ще избухне война в Корея и дали това ще стане днес или утре.  Отговорност за тази опасна ситуация носи изцяло администрацията и подпалвачите на война от САЩ които се стремят посегнат на суверенитета на КНДР и да унищожат нейната достойна социална система.
Генералният щаб на КНА, който носи отговорност за военните операции, с оглед на създадената ситуация, ще противодейства с последователни практически военни действия както вече беше тържествено обявено от Върховното командване на КНА.
Вече изпратихме послание към настоящите марионетни органи и военни от Южна Корея които вървят по стъпките на предателя Ли Мюн Бак, така че те ясно да разберат нашата позиция. В интерес на истината, марионетните военни гангстери не заслужават дори да се хабят боеприпасите на революционните въоръжени сили на КНДР.
Ние официално информирахме Белия дом и Пентагона, че все по-ескалиращото враждебна политика на САЩ към КНДР и безразсъдната им ядрена заплаха ще бъдат смазани от силната воля на нашата армия и народ въоръжени със съвременни малки, леки и разнообразни ядрени ударни средства и заповедите са действие на нашите революционни въоръжени сили в това отношение най-накрая са разгледани и ратифицирани.
САЩ е добре да размислят добре върху опасната ситуация.