НОВИНИ

Победа над епидемията

По данни на националния щаб от 3 август 2022 в страната не само няма нови случаи на заболявания от коронавирус, но и няма заблели които се намират на лечение. Последните 5 души намиращи се лечение в болниците са били изписани на 3 август. Общите данни за целия период, от началото на рзпространение на болестта в края на април до 3 август 2022 е 4 772 813 заболели, от които 4 772 739 излекувани (99,998 %) и 74 починали(0,002 %). По този повод ЦК на Корейската трудова партия и Министерския съвет ще проведат национална среща, през август, за да обобщят успехите, опита и уроците от антиепидемичната работа през изминалия период. 

Работата по наблюдение на епидемичната обстановка не спира. При появата нови случаи на хора със симптоми, те се посещават незабавно от спешни екипи които им правят необходимите тестове. Отделно от тях специални изследователски екипи правят специаслни изследвания на преболедувалите. От тези екипи вече са анализирани над 20 хиляди кръвни теста за антитела на избрани по специална методика хора които са боледували и са били излекувани от болестта. 

Това изследване е показало, че 93 % от преболедувалите имат позитивен резултат за антитела срещу коронавируса, като този процент достига 95 % при боледувалите в началото на епидемията, от края на април до 10 май. Разработват се и научни методи за лечение на пациентите които страдат от продължителните ефекти от заболяването.