НОВИНИ

Важна декларация на Върховното главно командване на Корейската народна армия


«В последно време империалистите от САЩ и техните южнокорейски марионетки са шокирани от успешното изшитание на водородна бомба и извеждането в космоса на спътника «Кванменсон 4» от КНДР. Тяхната истерична реакция бяха «санкции» и желание да се разруши системата в КНДР, чрез «операция за обезглавяване» насочена срещу върховното ръководството на страната. За тази цел те съсредоточават ядрени подводни лодки, «невидими» самолети Ф-22 и почти всики части за специални операции на САЩ и Южна Корея.  Те не крият, че на предстоящите маневри в Южна Корея ще бъдат тренирани именно такива «операции за обезглавяване» на ръководството и «операции за ликвидация» на нашите ядрени стратегически сили като основа на новия «оперативен план – 5015» за агресия срещу КНДР. Такива действия са върха на враждебната дейност срещу нас.
Поради създалата се ситуация, когато е достигната опасна граница, Върховното главно командване на КНА заявава следните принципни позиции.
От този момент всички наши ударни средства започват провеждането на справедлива превантивна операция с цел решително смазване на вражеските сили ако се открие дори и най-незначителното действие за провеждане «операция за обезглавяване».
Обектът на нашия първи удар ще е южнокорейското ръководство. Тази предателска клика отдавна е загубила правото си на съществуване.
Ако въпреки това безрасъдно продължат престъпните военни действия ние ще пристъпим към операцията за нанасяне на втори удар, който ще има за цел да унищожи източника на злото. Обектите на втория удар ще са военните бази на САЩ не само в региона на Азия и Тихия океан, но и на територията на Северна Америка. Този удар ще превърне източника на злото в света в пепелище, така че никога повече той да не може да се възкръсне.
Трябва да се знае, че ние притежаваме могъщи съвременни ударни средства, които могат по всяко време и на всяко място да поразят територията на САЩ и каквито никой друг в света не притежава.
Ние не смятаме, че повече трябва да крием нашата военна мощ, която изграждахме повече от половин век с цел окончателно да си разчистим сметките със САЩ, които са обречени да загинат от смъртоносните удари на КНДР.
Всички бази на агресията са в радиуса на действие на нашето оръжие и то е готово са стрелба. САЩ и южнокорейските марионетки ще трбва да направят своя последен избор: да понесат заслужено наказание или да поднесат извинение и ситуацията да бъде поставена под контрол.    
23 февруари 105 г. Чучхе (2016) Пхеньян