НОВИНИ

Нова противотанкова ракета


Маршал Ким чен Ун ръководи изпитанията на нова управляема противотанкова ракета разработена от учените и техниците от военната индустрия на КНДР. 
Той даде много висока оценка на ракетата като посочи, че тя е достатъчно лека, има най-голяма далечина на стрелбата от всички подобни ракети в света, лазерното насочване осигурява снайперска точност, а способността да пробива най-съвременна танкова броня и нейната разрушителна мощ са изумителни. Дори и най-добре бронираните танкове, ще бъдат превърнати в горящи развалини от това оръжие. 
Ким Чен Ун подчерта, че тази ракета изцяло отразява военната стратегия на Корейската трудова партия. Тя е лека, точна и мощна и затова е безупречно оръжие. Бойните и технически качества на това оръжие напълно отговарят на задачата поставена от партията.
Ким Чен Ун се разпореди за незабавното организиране на серийно производство и снабдяването на армията и бреговата отбрана с новата ракета. Накрая той благодари от името на Централната военна комисия на Корейската трудова партия на учените и техниците които създадоха това оръжие.


27 февруари 105 Чучхе (2016)