НОВИНИ

 

Властите в Испания трябва докрай да разследват нападението срещу посолството на КНДР

Представиител на Министерството на външните работи на КНДР даде следния отговор на въпрос на кореспондент на Корейската централна телеграфна агенция  по повод нападението срещу посолството на КНДР в Испания.
На 22 февруари 2019 беше извършен сериозен терористичен акт: въоръжена група нападна посолството на КНДР в Испания, затворени, бити и изтезавани бяха сътрудници на посолството и бяха откраднати свързочни средства.
Незаконното нахлуване, окупиране и кражба в дипломатическо представителство е серииозно посегателство срещу държавния суверенитет и грубо нарушение на международното право и подобни действия не трябва да се допускат в отношенията между държавите.
Обръщаме ввнимание, че се разпространяват различчни версии, включително версията за участие на ФБР на САЩ и малка група престъпници от враждебна на КНДР „организация“ в този терористичен акт.
Очакваме властите на Испаания, мястото където е извършено престъплението, да проведат пълно разследване и справедливо да накажат терористите и задкулисните организатори в съответствие с международното право. Ние търпеливо ще очакваме резултата.
(Превод от: www.kcna.kp)