ПОЛИТИКА

 

По повод провокациите на режима в Сеул

Декларация на Кръжока за изучаване Кимирсенизма-Кимчениризма

Провокациите на режима в Сеул и неговите американски покровители срещу КНДР достигнаха нова изключително опасна фаза. Безкрайните военни маневри близо до демилитаризираната зона са съпроводени с все по-груби нарушения на примирието, включително, през последните дни, с вой на високоговорители монтирани в демилитаризираната зона с които се тормози населението в граничните райони.
Очевидно американските господари и техните южнокорейски марионетки не могат да се примирят с провала на опитите за икономическо задушаване на КНДР.  Въпреки предсказанията и очакванията на всякакви “експерти” социалистическа Корея успешно развива своята самостоятелна икономика, науката и технологиите, а в същото време САЩ и техните южнокорейски сателити затъват все по-дълбоко в кризата на капитализма от която не се вижда изход.
Играта с огъня на войната е обаче изключително опасна на първо място за режима в Сеул и неговите американски господари. Те се провалиха във войната срещу КНДР преди 65 години, когато страната наскоро беше освободена от яонското колониално господство, а днес срещу тях е могъща военна държава, обединена около вожда Ким Чен Ун и притежаваща всички необходими оръжия за да разгроми агресора. В миналото са времената когато корейците не можеха да нанасят ответни удари по територията на САЩ и техните марионетки.
Остро осъждаме и настояваме за незабавно спиране на непрекъснатите провокации и нарушения на примирието в Корея от режима в Сеул и неговите американски покровители. Те ще носят цялата отговорност за последствията от тези действия. В техен интерес е да се опомнят навреме преди да е станало късно. 
КНДР е миролюбива държава и проявява изключително търпение и сдържаност в името на запазване на мира, но всяко търпение има граници.
Подкрепяме напълно всички действия на ръководството на КНДР за пресичане на нарушенията на примирието, за защита независимостта на страната и запазване на мира в Корея.

Председател на Кръжока за изучавне Кимирсенизма-Кимчениризма в България  Людмил Костадинов

22 август 2015