ПОЛИТИКА

 

     ДЕКЛАРАЦИЯ
в подкрепа на политическата реч на върховния ръководител
Ким Чен Ун

Върховният ръководител, другаря Ким Чен Ун произнесе важна политическа реч на 12 април 2019 на сесия на Върховното народно събрание на КНДР. В своята реч той посочи, че основната бойна задача днес е успешното завършане на работата по изграждане на мощна социалистическа държава.Това може да бъде постигнато само чрез последователно прилагане идеите на кимирсенизма-кимчениризма. Всички сили днес трябва да се съсредоточат към укрепване на самостоятелния характер на националната икономика, тъй като САЩ се опитват с помощта на икономически санкции да принудят КНДР да се разоръжи и след това да унищожат социализма.
„Ние сложихме край на продължителната ядрена заплаха със силата на ядреното оръжие. По същия начин санкционните вихри от страна враждебните сили трябва да бъдат издухани от горещия вятър на самостоятелността, на нашите собствени сили“ -  подчерта в свота реч другарят Ким Чен Ун.
В областта на външната политика другарят Ким Чен Ун посочи, че искрените усилия на КНДР за намаляване на напрежението и гарантиране мира на Корейския полуостров срещат съпротивата на САЩ и реакционните сили в Южна Корея. Враждебната политика към КНДР неизбежно ще предизвика ответни действия.
Приветстваме мерките за развитие на самостоятелна икономика и за проваляне на икономическите санкции на САЩ. Успехът на КНДР ще е пример за самостоятелно развитие за целия свят и ще бъде тежък удар върху американския хегемонизъм. Затова в интерес на всички, които желаят независимост е да сътрудничат с КНДР в общата борба.
Подкрепяме усилията на КНДР за гарантиране мира на Корейския полуостров и осъждаме враждебните действия на САЩ срещу КНДР които са главната заплаха за мира.
Най-сърдечно поздравяваме другаря Ким Чен Ун който води корейския народ напред, по пътя на великите Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, към изграждането на мощна социалистическа държава със собствените сили и ресурси.

Председател на кръжока за изучаване Кимирсенизма-Кимчениризма в България Людмил Костадинов
София, 27 април Чучхе 108 (2019)