ПОЛИТИКА

 

Декларация по повод нападението на терористи срещу посолството на КНДР в Испания


На 22 февруари тази година група терористи нападнаха и завзеха временно посолството на КНДР в Испания. По сведения, които се появиха на испанските средства за информация, нападателите са били 10 души и са били въоръжени, докато служителите на посолството са били 8 души и не са били въоръжени.
Терористите са удряли и наранили трима дипломати, които се е наложило да получат медицинска помощ. Окупацията на посолството е продължила няколко часа. Нападателите са избягали при появата на испанската полиция като са откраднали две коли и телефони на посолтвото.
В испанската преса се появиха информации, че най-малко двама от терорристите участвли в нападението са индентифицирани от испанската полиция като свързани с ЦРУ на САЩ.
Най-остро осъждаме нападението срещу посолството на КНДР в Испания. Показателно е, че нито една международна организация или някоя от така наречените „демократични“ държави не осъди това грубо нарушение на международното право.
Задължение на испанското правителство и правосъдие е да разкрият и да осъдят не само изпълнителите, но и поръчителите на това терористично нападение.
Председател на кръжока за изучаване на Кимирсенизма и Кимчениризма в България
Людмил Костадинов
2 април 2019